انواع سیستمهای اعلام حریق
- مقالات فنی
- شنبه 13 فروردین 1401
- 2 نظر
انواع سیستمهای اعلام حریق
سیستم اعلام حریق ، مجموعهای از تجهیزات آتش نشانی است که جهت آگاهسازی و دادن خبر وقوع آتش سوزی ، در محیط سازمان ، ساختمانها ، مراکز و هر محیط دیگری مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع سیستمهای اعلام حریق بپردازیم. با ما همراه باشید.
سیستم اعلام حریق یا اعلان حریق؟
با توجه به معنی لغوی اعلام و اعلان ، میتوان این گونه بیان کرد که اعلان ، در لغت به معنای ظاهر کردن و آشکار کردن است. اعلام حریق ، به معنای هشدار دادن یا آگاه کردن است. با توجه به عملکرد سیستم که به صورت آشکار کردن حریق عمل میکند ؛ کلمهی اعلان حریق درست است. اما برای تجهیزاتی مثل آژیر و فلاشر که وظیفهی آنها آلارم دادن است ؛ اعلام حریق مورد استفاده قرار میگیرد. اما به طور کلی این دو واژه ، معادل یکدیگر شناخته شده و دارای مفهوم مشترکی میباشند.
انواع سیستم اعلام حریق
سیستم اعلام حریق از نظر نحوه آغاز ، به دو دستهی خانگی یا دستی و خودکار یا اتومات تقسیم میشود که در ادامه به شرح آن میپردازیم.
سیستم اعلام حریق دستی : این سیستم نسبت به دود حساس است. داخل کاشف دارای یک آژیر کوچک میباشد. این سیستم از باتری یا برق شهری تغذیه میکند. از این سیستم می.توان در ساختمانهای یک طبقه استفاده کرد. لازم به ذکر است که نمیتوان این سیستم را در ساختمانهای دوبلکس و بیش از دو طبقه مورد استفاده قرار داد. این سیستم ، دارای کاشف خودکار نیست و هشدار فقط از طریق دست و توسط انسان صورت میگیرد.
سیستم اعلام حریق خودکار : این سیستم دارای یک سری حسگر است که به یک یا چند محصول حریق حساس است. در صورت حس کردن آنها ، فعال میشود. این سیستم شامل دو سیستم موضعی و مرکزی میباشد که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
سیستم اعلام حریق خودکار موضعی : روی آشکارسازها ، آژیر هشدار نصب شده است. کاشفهای موضعی ، دارای طول عمر پنج سال هستند و باید از باتری مناسب برای استفاده از آن ، استفاده کرد.
سیستم اعلام حریق خودکار مرکزی : این سیستم دارای پنل مرکزی است و سیگنال از طریق آشکارسازها ، به پنل و از پنل به آژیرها میرسد.
انواع سیستم اعلام حریق خودکار مرکزی
سیستم اعلام حریق متعارف : سیستم اعلام حریق متعارف یک هشدار وقوع آتش است که نقطه تماس دستی را توسط یک LED شناسایی میکند. در واقع در این سیستم ، منطقهی حدودی حریق مشخص است. این سیستم ، از یک مرکز کنترل میشود این دستگاه از ۱ تا ۳۲ مدار ساخته میشود که هر مدار ، به دو رشته سیم وصل میشود و یک منطقه را پوشش میدهد.
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر : این سیستم ، از مجموعهای از آشکارسازها ساخته شده و به یک صفحه کنترل مرکزی وصل میشود. با استفاده از این سیستم هر دستگاه ، دارای یک آدرس و مکان است و سبب میشود تا آشکارساز ، به طور دقیق محل حریق را شناسایی کند. این دستگاه به طور معمول از ۱ تا ۸ مدار ساخته شده و سیستم مدارها ، به صورت حلقوی است.
سیستم های اعلام حریق بیسیم : این سیستم از هیچ سیم کشی ، پین ، پانل کنترل آتش و سایر دستگاهها استفاده نمیکند. لازم به ذکر است که بیشتر سیستمهای اعلام حریقی که امروزه استفاده میشوند ؛ بیسیم هستند. این سیستم از پیشرفته ترین فناوری هوشمند استفاده میکند. در این سیستم ، سیگنال از ردیابها به صفحه کنترل ، با فرکانس رادیویی منتقل میشود. از این سیستم در اماکنی که امکان سیم کشی ، تغییر و دسترسی به تمام نقاط وجود ندارد ؛ استفاده میشود.
سخن پایانی
شرکت دانش بنیان آذرکاوین ، تولید کنندهی انواع فوم آتش نشانی ، فوم حفاری ، آنتی فوم ، انواع پپتید ها ، پلی پپتید ها و آمینو اسید در گرید صنعتی و دارویی میباشد. این شرکت ، با بهره گیری از سالها تجربه در تولید مواد شیمیایی ، همراه با کادری مجرب و متخصص ، محصولاتی با استانداردهای بین المللی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه مینماید.