بررسی چهار روش برای اطفاء حریق

بررسی چهار روش برای اطفاء حریق

همانطور که می‌دانید ، سیستم اطفاء حریق ، محافظت از اموال و افراد در برابر آتش را فراهم می‌کند. هدف از نصب این سیستم در آپارتمان ها و مراکز مختلف ، افزایش ایمنی ، محافظت از جان افراد و جلوگیری از خسارات مختلف است. در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی چهار روش برای اطفاء حریق بپردازیم.

اطفاء حریق یعنی چه؟

قبل از آن که با روش‌های اطفاء حریق آشنا شویم ؛ باید بدانید که اطفاء حریق به چه معناست. اطفاء حریق ، به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که برای مبارزه و مهار آتش انجام می‌شود. این اقدامات عبارتند از : خاموش کردن ، کنترل یا هدایت آتش‌های ناخواسته و ... اطفاء حریق با هدف حفاظت از سلامت افراد ، جلوگیری از آسیب به اموال و محافظت از محیط زیست انجام می‌گیرد.

روش‌های اطفاء حریق

همانطور که می‌دانید ، هرم آتش از اکسیژن ، حرارت ، مواد اشتعال‌زا و یا واکنش‌های زنجیره‌ای تشکیل شده است. برای مهار آتش ، باید یکی از این اضلاع را کنترل کنیم. اطفاء حریق چهار روش دارد که عبارت است از : 

  • سرد کردن حریق 
  • خفه کردن حریق 
  • مانع شدن یا از بین بردن مواد قابل اشتعال 
  • کنترل واکنش‌های زنجیره‌ای

در ادامه به شرح هر یک می‌پردازیم.

سرد کردن حریق : سرد کردن یکی از مرسوم ترین و رایج ترین روش‌های اطفاء حریق است. این عمل معمولا توسط آب انجام می‌شود. علاوه بر آب ، برای سرد کردن ، می‌توان از گاز دی اکسید کربن نیز استفاده کرد.

خفه کردن حریق : یکی دیگر از روش‌های اطفاء حریق ، خفه کردن است. خفه کردن در واقع پوشاندن آتش با موادی است که سبب می‌شود از رسیدن اکسیژن به آتش ، جلوگیری شود. لازم است بدانید که این روش در همه حریق‌ها ، موثر نیست. در مواردی که آتش در زمان سوختن اکسیژن تولید می‌کند و در مواردی که سرعت آتش گیری در آن‌ها زیاد است ؛ از این روش استفاده نمی‌شود.

لازم است بدانید موادی که از آن‌ها برای پوشش آتش استفاده می‌شود ؛ باید سنگین‌تر از هوا باشند و حالت پوششی داشته باشند. این مواد عبارتند از : خاک ، شن ، ماسه و پتوی خیس

مانع شدن یا از بین بردن مواد قابل اشتعال : استفاده از این روش در ابتدای بروز حریق ، امکان‌پذیر می‌باشد. قطع جریان ، جابجا کردن مواد ، جدا کردن منابعی که تاکنون حریق به آن نرسیده ، کشیدن دیوارهای حائل و خاکریز و رقیق کردن ماده‌ی سوختنی ، مثال‌هایی از این روش می‌باشد.

کنترل واکنش‌های زنجیره‌ای : برای استفاده از این روش ، از برخی ترکیبات هالن و جایگزین‌های آن استفاده می‌شود. استفاده از جوش‌ شیرین نیز در این روش موثر است. لازم است بدانید این روش ، مشکل‌تر و گران‌تر از سایر روش‌ها است. ولی می‌توان از آن به عنوان روش مکمل استفاده کرد.

سخن پایانی

شرکت دانش بنیان آذرکاوین ، تولید کننده‌ی انواع فوم آتش نشانی ، فوم حفاری ، آنتی فوم ، انواع پپتید ها ، پلی پپتید ها و آمینو اسید در گرید صنعتی و دارویی می‌باشد. این شرکت ، با بهره گیری از سال‌ها تجربه در تولید مواد شیمیایی ، همراه با کادری مجرب و متخصص ، محصولاتی با استانداردهای بین المللی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌نماید.

نظر شما

large desktopdesktoptabletphone