کپسول آتش نشانی چیست؟

کپسول آتش نشانی چیست؟

همانطور که می‌دانید ، آتش پدیده‌ای است که از آغاز خلقت بشر ، یکی از چهار عنصر اصلی طبیعت بوده است. حرارت و گرمای ناشی از آتش ، بخشی از زندگی و حیات را تشکیل می‌دهد. بشر طی سال‌ها آزمون و خطا ، توانست محصولی را برای مهار آتش به وجود آورد. در سال ۱۸۱۸ میلادی ، از یک کپسول که حاوی پودر کربنات پتاسیم بود ؛ برای اطفای حریق استفاده می‌شد. این پودر در واقع خاکستر مروارید بود که به کمک هوای فشرده شده ، از کپسول خارج می‌شد. اما با گذشت زمان ، موارد بسیاری برای مهار آتش به وجود آمد که یکی از آن‌ها ، کپسول آتش نشانی است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با کپسول آتش نشانی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

کپسول آتش نشانی چیست؟

کپسول آتش نشانی ، یک محفظه‌ی فولادی و قابل حمل است که درون آن مقدار قابل توجهی ، ماده‌ی خاموش کننده‌ی آتش قرار گرفته است. این ماده با فشردن اهرم ، به خارج پرتاب می‌شود و عموما از آب ، گاز دی اکسید کربن ، پودر بی کربنات ، سدیم یا پتاسیم و یا فوم های خاموش کننده تشکیل شده است. بنابراین کپسول آتش‌نشانی یک نوع دستگاه برای خاموش کردن آتش است. این دستگاه قابل حمل می باشد و استفاده از آن بسیار راحت است. در این کپسول‌ها ، یک لوله قرار گرفته که مخزن تحت فشار کپسول را به قسمت بالای کپسول متصل می‌کند. ارتباط میان لوله‌ها توسط یک شیر فنری با دهانه‌ی خروجی مسدود شده است.

نحوه‌ی استفاده از کپسول آتش نشانی

برای استفاده از این کپسول ، باید ضامن آن را کشیده و اهرم را فشار داد. فشار دادن اهرم ، سبب فشار آوردن به یک میله شده و شیر فنری را به پایین فشار می‌دهد. این کار ، سبب باز شدن مسیر خروجی می‌شود. گاز فشرده شده بر اثر این فشار ، رها می‌شود و با نیرویی از مخزن به دهانه‌ی خروجی رفته و خارج می‌شود. لازم است بدانید که باید این گاز را مستقیما روی سوخت هدف گیری و تمامی سوخت پخش کرد.

معرفی انواع کپسول‌های آتش نشانی

کپسول‌های آتش نشانی ، انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی انواع آن و شرح برخی از مثال‌های آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

۱) خاموش کننده‌های آبی : از انواع آن ، می‌توان به خاموش کننده‌های جت آبی ، خاموش کننده‌های اسپری آب ، خاموش کننده‌های آب حاوی افزودنی‌ها و خاموش کننده‌های بخار آب یا مه اشاره کرد.

۲) خاموش کننده‌های فوم

۳) خاموش کننده‌های پودر خشک

۴) خاموش کننده‌های دی اکسید کربن (co2)

۵) خاموش کننده‌های شیمیایی سرد

سخن پایانی

در این مقاله با مفهوم کپسول آتش نشانی آشنا شدید و در رابطه با نحوه‌ی استفاده از آن و انواع آن اطلاعاتی را کسب کردید. هر کدام از انواع کپسول آتش نشانی ، برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس نیاز است قبل از استفاده از آن ، از عملکرد و نحوه‌ی کار هر یک ، اطلاع حاصل کنید تا بتوانید آن را به درستی مورد استفاده قرار دهید.

شرکت دانش بنیان آذرکاوین ، تولید کننده‌ی انواع فوم آتش نشانی ، فوم حفاری ، آنتی فوم ، انواع پپتید ها ، پلی پپتید ها و آمینو اسید در گرید صنعتی و دارویی می‌باشد. این شرکت ، با بهره گیری از سال‌ها تجربه در تولید مواد شیمیایی ، همراه با کادری مجرب و متخصص ، محصولاتی با استانداردهای بین المللی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌نماید.

نظر شما

large desktopdesktoptabletphone